€29,95 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Auteur: Henk Asbreuk Addie de Moor
Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V.
 
  • Nederlandstalig 
  • 430 pagina's
  • ISBN: 9789001813444
  • Druk 2

 

Basisboek journalistiek schrijven biedt de gebruiker alle kennis en technieken die nodig zijn om elke journalistieke tekst te kunnen schrijven. Het is het meest volledige, praktische en toegankelijke Nederlandstalige boek over journalistiek schrijven.

Stap voor stap maken de auteurs aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen inzichtelijk hoe je op een verhaalidee komt en dat uitwerkt tot een interessant, begrijpelijk en boeiend verhaal. Aan bod komen:

- Basiskennis en basisvaardigheden, nodig voor het achtergrondverhaal;
- Verdieping voor de meer specialistische genres, zoals verhalende genres , opiniestukken en populariserende genres;
- Technieken voor ‘kort schrijven’, nodig voor webteksten en korte stukken;
- Eindredactionele vaardigheden;
- Stijltechnieken voor begrijpelijk, aantrekkelijk en bondig schrijven.

De tweede editie van Basisboek journalistiek schrijven voor krant, tijdschrift en web is op een aantal punten gewijzigd. De lijn is strakker en de uitleg bondiger. Voorbeelden zijn geactualiseerd. Verder zijn nieuwe inzichten verwerkt over trends in de journalistiek en de toekomst van de krant. Ook is er een nieuw hoofdstuk over 'kort schrijven' opgenomen. Deze tweede druk is daarmee het meest complete, praktische en inspirerende boek over journalistiek schrijven.

Basisboek journalistiek schrijven is bestemd voor studenten aan opleidingen voor journalistiek in het hbo en wo, en voor de freelancer die goed voorbereid een journalistiek verhaal wil schrijven.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »