€55,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Auteur: J.E. Hovens G.J. Ploeg
Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam
 
 
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789058980977
  • januari 2005
  • Hardcover
  • 725 pagina's

 

De grote psychiatrie in klassieke teksten 1e druk is een boek van J.E. Hovens uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058980977

Bij alle veranderingen van de moderne psychiatrie is in elk geval n aspect de laatste tweehonderd jaar niet veranderd: de heldere klinische presentatie van pati nten. Soms lijkt het alsof de huidige psychiater nog nauwelijks oog heeft voor het bijzondere symptoom, het detail dat een vingerwijzing biedt tot de diagnose en de oplossing van het probleem van de pati nt.


Er gaat evenwel niets boven een scherpe, goed getrainde klinische blik. Hoe belangrijk de moderne classifi catie en de evidentie daarover ook mogen zijn, het vak begint met de kliniek. Bovendien is het veel meer dan een eenvoudige optelsom van een aantal verzamelde gegevens. De psychiater spreekt niet alleen t gen zijn pati nten, maar ook m t zijn pati nten. Daarom zijn voor het vak psychiatrie niet alleen technische kennis en kunde noodzakelijk, maar ook psychologisch inzicht en begrip voor de subjectieve beleving van de pati nt. Kijken, nadenken, proberen te begrijpen en vervolgens precies noteren. Dat alles begint met de kliniek van de psychiatrische pati nt.


Illustere voorgangers in de psychiatrie waren zich dat niet alleen bewust, maar toonden het ook in hun klassiek geworden geschriften. Die kennis van de kliniek blijft voor de psychiater van vandaag onmisbaar. Aan veel van deze klassieke teksten wordt nog regelmatig gerefereerd.


In deze bundel zijn 53 klassieke teksten bijeengebracht en in de oorspronkelijke taal toegankelijk gemaakt voor de psychiater van nu. De teksten, die meestal als eerste een bepaald ziektebeeld beschreven, blijken vaak verrassend herkenbaar en actueel te zijn. Ze zijn per ziektebeeld gerangschikt en ingeleid,en opnieuw opgemaakt in een uniforme typografie.

Bestel nu het boek De grote psychiatrie in klassieke teksten. Voor 15:00 besteld, morgen in huis!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »