€14,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
 
Auteur:  Henk Ferwerda Anton van Wijk
Uitgever: SWP Uitgeverij B.V.
  • Nederlands
  • 6e druk
  • 9789088505089
  • juni 2014
  • Paperback
  • 119 pagina's

Focus op jeugdcriminaliteit 6e druk is een boek van Henk Ferwerda uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088505089

Volledig herziene zesde druk. Wat is jeugdcriminaliteit? Welke strafbare feiten plegen jongeren en hoe pakken we deze jongeren aan in Nederland? Focus op jeugdcriminaliteit geeft antwoord op deze en andere vragen met betrekking tot de aard, kenmerken en aanpak van jeugdcriminaliteit in Nederland. Na een korte inleiding in de criminologische theorie wordt de overstap gemaakt naar de Nederlandse praktijk. Hoeveel jongeren plegen delicten en welke delicten plegen zij? Welke typen jeugddelinquenten kennen we, wat zijn hun motieven en hoe groeien deze jongeren op? Behalve een stand van zaken geven de auteurs ook inzicht in de reacties op crimineel gedrag. Welke straffen en welke interventies kennen we in Nederland en wat zijn de mogelijkheden voor preventie? De besproken themas zijn volop ge llustreerd met actuele praktijkvoorbeelden en casu stiek waardoor het boek goed leesbaar is. Focus op jeugdcriminaliteit kan beschouwd worden als een inleiding voor de beroepspraktijk. Het is bedoeld voor ge nteresseerden in jeugdcriminaliteit, voor studenten aan sociale, pedagogische, juridische en politieopleidingen en voor alle professionals die in de praktijk in aanraking komen met het fenomeen jeugdcriminaliteit.

Bestel nu het boek Focus op jeugdcriminaliteit druk 6. Voor 15:00 besteld, morgen in huis!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »