€12,50 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Auteur: Maarten Rutgers
Uitgever: Eburon Uitgeverij
 
 
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789463011631
  • januari 2018
  • Paperback
  • 268 pagina's

 

Gezondheidszorg als handelswaar: worden we daar beter van? 1e druk is een boek van Maarten Rutgers uitgegeven bij Eburon Uitgeverij. ISBN 9789463011631

De Nederlandse gezondheidszorg behoort tot de beste zorgstelsels ter wereld. Toch wordt er voortdurend aan gesleuteld. Men is bang dat het anders onbetaalbaar zal worden. Vrije marktwerking zouden kostenstijgingen kunnen voorkomen. Maar passen markt en gezondheidszorg wel bij elkaar?
Deze vraag wordt behandeld in het boek ''Gezondheidszorg als handelswaar. Worden we daar beter van?'' Auteur Maarten Rutgers beschrijft hierin waar de huidige liberale visie op de inrichting en bekostiging van onze gezondheidszorg vandaan komt. Hij geeft een overzicht van de huidige staat van onze gezondheidszorg, gevolgd door een korte historische schets van het Nederlandse zorgstelsel. Rutgers traceert de wortels van de moderne visie naar de idealen van de Verlichting en toont hoe deze idealen in onze tijd doorwerken. Aan de hand van de begrippen 'gelijkheid', 'vrijheid', 'broederschap', met daarnaast het niet minder belangrijke begrip 'geloof', laat hij zien tot welke ideeën, maar vooral ook praktische uitvoeringen, de verlichtingsidealen hebben geleid. Ze werken door in de principes van toegankelijkheid, keuzevrijheid, solidariteit en in het denken over medische ethiek.
Rutgers analyse geeft een beter begrip van de argumenten die in de huidige discussie over gezondheidszorg worden gebruikt. Ze brengt een dieper inzicht in de verschillende standpunten en maakt de weg vrij voor het organiseren van een duurzame, betaalbare en meer humane gezondheidszorg.
Maarten J. Rutgers (1947) kent de Nederlandse ziekenhuiszorg door en door, als arts en als ziekenhuisbestuurder. Hij studeerde geneeskunde in Groningen en werd in Rotterdam opgeleid tot neuroloog/klinisch neurofysioloog. Vele jaren was hij bestuurder van ziekenhuisorganisaties. Hij is medeoprichter en voorzitter van de Vereniging voor Veilige Curatieve Zorg (VVCZ), een samenwerkingsverband van ziekenhuizen die zich gezamenlijk inzetten voor patiëntveiligheid.

Bestel nu het boek Gezondheidszorg als handelswaar: worden we daar beter van? Voor 15:00 besteld, morgen in huis!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »