€38,95 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Auteur: Wil Oonk Ronald Keijzer
Co-auteur: Anita Lek S.A. Lit H. Lit Sabine. Lit Hilde Amse Frits Barth
Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V.
 
 
  • Nederlands
  • 2e druk
  • 9789001832810
  • juni 2014
  • Paperback
  • 280 pagina's

 

Rekenen-wiskunde in de praktijk Onderbouw 2e druk is een boek van Wil Oonk uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001832810

Rekenen-wiskunde in de praktijk: Onderbouw is een studieboek voor de didactiek van het reken-wiskundeonderwijs in de groepen 1 t/m 4.

In deel 1 van het onderbouwboek maak je kennis met onderwijsactiviteiten die gericht zijn op de reken-wiskundige ontwikkeling van kleuters. Door het observeren en verklaren van praktijksituaties krijgen studenten inzicht in het denken en handelen van kleuters. Aan bod komen de domeinen tellen en getalbegrip, meten en meetkunde. Er is verder aandacht voor observeren en registeren, specifieke materialen, het kringgesprek, de ontdektafel en het werken in hoeken.

Deel 2 beschrijft het reken-wiskundeonderwijs in de groepen 3 en 4. Centraal staan praktijksituaties als: een methodeles over rekenen tot 20, aandachtspunten voor de overgang van groep 2 naar groep 3, geschikte contexten voor het optellen en aftrekken tot 100, een interactieve meetles en meetkunde.

Beide delen bevatten een begin- en een eindpeiling, vragen en opdrachten en suggesties voor verdere verdieping en voor onderzoek in de eigen praktijk.

Bestel nu het boek Rekenen-wiskunde in de praktijk Onderbouw druk2. Voor 15:00 besteld, morgen in huis!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »