€32,95 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Auteur: J. Renkema Jan Renkema
Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam
 
  • Nederlandstalig 
  • 590 pagina's 
  • ISBN: 9789461056962
  • Druk 3

 

Vijfde herziene editie

De taal verandert en de Schrijfwijzer verandert mee. Dit naslagwerk geldt al sinds 1979 als hét kompas voor schrijvend Nederland en Vlaanderen. De vijfde geheel herziene editie is nu ook online raadpleegbaar.

De Schrijfwijzer geeft antwoorden op vragen waarmee iedere schrijver worstelt. Het Nederlands is immers meer dan een verzameling grammaticaregels. Hoe schrijf ik zó dat de lezer niet afhaakt? Wat is de functie van de puntkomma? Hoe schrijf ik overzichtelijke zinnen? En natuurlijk ook 1001 taalkwesties, zoals hen-hun, e-mailetiquette en de tussen-n.

Deze vijfde editie behandelt ook de meest recente taalkwesties. De voorbeelden zijn gemoderniseerd, er is veel aandacht voor stijlverschillen en het digitale schrijfproces. Het boek geeft toegang tot de Schrijfwijzeracademie op de bijbehorende website waar de tekst van het boek gemakkelijk doorzocht kan worden. Ook biedt de site veel extra’s zoals videopresentaties van Jan Renkema, de taalvragen top 33, het Verwarwoordenboek, stijloefeningen en tekstanalyses.

Jan Renkema is hoogleraar tekstkwaliteit aan de Universiteit van Tilburg. Daarvoor was hij taalkundig adviseur bij de Tweede Kamer, eindredacteur van Onze Taal en buitengewoon hoogleraar Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Hij schreef diverse boeken, onder meer Onder woorden: gesprekken over stilte, Taal mag geen belasting zijn en Geef de spelling wat speling.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »