€12,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
Auteur: J. Ter Horst A. Molenaar
Co-auteur: Ad Molenaar
Uitgever: Coutinho
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789046900192
  • november 2006
  • Paperback
  • 190 pagina's

 

Zakelijk schrijven 1e druk is een boek van J. Ter Horst uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046900192

Hoe schrijf je een doeltreffende zakelijke tekst? Dit boek presenteert de kennis die nodig is om deze vraag te beantwoorden. De lezer leert effectief zakelijk te schrijven met behulp van casu stiek, praktijkvoorbeelden en opdrachten om zelf stapsgewijs mee aan de gang te gaan.
'Zakelijk schrijven' is opgebouwd uit drie delen:
Deel 1 gaat in op wat je als schrijver actief moet doen om een goede tekst te produceren: vooraf zorgvuldig een tekstplan opstellen. Aan de hand van het tekstplan worden alle fases in het schrijfproces besproken voor de meest voorkomende teksttypen: de opdrachtanalyse, de doelgroepanalyse, de doelformulering, het vaststellen van de inhoud van de tekst, het bouwplan en het procesplan.
Deel 2 besteedt aandacht aan de lezer, de doelgroep van een tekst. Elk medium moet optimaal afgestemd zijn op deze doelgroep, en dit brengt eigen conventies voor het taalgebruik met zich mee. Verschillende soorten schriftelijke media komen hier aan de orde: van e-mail tot folder, van verkoopbrief tot beleidsrapport.
Deel 3 bevat de gereedschappen die je kunt gebruiken om correct te schrijven: regels voor zinsbouw, woordkeuze, uiterlijke structuur en argumentatie en voor interpunctie.

Bestel nu het boek Zakelijk schrijven. Voor 15:00 besteld, morgen in huis!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »